Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας
Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν οι Έλληνες της ομογένειας μας στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην καρδιά της πόλης του Βερολίνου. Ο σύλλογος Κρητών «Μεγαλόνησος» διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία μια βραδιά της οποίας κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης με τους εξαιρετικούς μουσικούς του που απογείωσαν τους παρευρισκόμενους σε μια βραδιά αν και άρχισε νωρίς δεν έλεγε να τελειώσει.

Τραγούδια από κάθε μεριά της Ελλάδας, Ηπειρώτικα, τραγούδια του Πόντου, των νησιών, και φυσικά της Κρήτης δεν άφησαν κανένα ασυγκίνητο ενώ συχνά ο Γιώργος έδινε την σκυτάλη στο κοινό για να τραγουδήσει μαζί του κάνοντας την αίθουσα «Elegance Saal» να μοιάζει πότε με συναυλιακό χώρο και άλλες με την πλατεία κάποιου Ελληνικού χωριού που γίνεται πανηγύρι.

Ο Γιώργος Γρηγοράκης πρόεδρος και υπεύθυνος της διοργάνωσης μαζί με το συμβούλιο του συλλόγου είπε δυο λόγια για την βραδιά.

«Αγαπητoί φίλοι

Επιτρέψτε μου και προσωπικά αλλά και εκ μέρους του συλλόγου μας να σας ευχαριστήσω για την σπουδαία επιτυχία της κρητικής μας βραδιάς που οργανώσαμε στο Βερολίνο στις 16.2.2019.

Είναι σίγουρο ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική, με ιδιαίτερη αναφορά στον καλλιτέχνη της βραδιάς Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη και των μελών του συγκροτήματός του που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτή.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο υψηλό σας καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και το ταλέντο σας που αληθινά ζωντάνεψαν μπροστά μας και μέσα μας την Κρήτη και τον πολιτισμό της, αφήνοντας μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αλλά επίσης και ο άψογος επαγγελματισμός σας, αλλά και η φιλική διάθεση όλων σας κέρδισαν επάξια τις καρδιές μας. Σπάνια έχουμε την χαρά και την τύχη να έχουμε τέτοιας ποιότητας καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις μας.

Προσωπικά προσβλέπω ήδη στην επόμενη συνεργασία μας, η οποία ελπίζω να είναι σύντομα.

Φιλικά και με εκτίμηση,

Γιώργος Γρηγοράκης

Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Βερολίνου»

 

http://apopsilive.gr/notia-kriti/mia-uperochi-bradia-me-ton-giorgo-nikiforou-zerbaki-ezisan-oi-ellines-tis-germanias