Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο θέατρο Πέτρας με Παντελή Θαλασσινό & Βασίλη Σκουλά . (Φιλική συμμετοχή)

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο θέατρο Πέτρας με Παντελή Θαλασσινό & Βασίλη Σκουλά . (Φιλική συμμετοχή)
Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο θέατρο Πέτρας με Παντελή Θαλασσινό & Βασίλη Σκουλά . (Φιλική συμμετοχή)

Προσκεκλημένος δύο εξαιρετικών καλλιτεχνών και φίλων, του Παντελή Θαλασσινού και του Βασίλη Σκουλά θα είναι ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της περιοδείας τους που για δεύτερη χρονιά ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Συμμετέχουν ακόμα: Γιώργος και Νίκος Στρατάκη, Γεωργία Νταγάκη, Τάνια Τρύπη.

 

Μια μοναδική μουσική συνάντηση των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια... Τραγούδια με τόσο έντονα αρώματα Ελλάδας, εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, εκεί που οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, εκεί που η Ρούμελη βρίσκει τη Σμυρνη... Ο Βασίλης και ο Παντελής με την εμβληματική καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία, ο Θαλασσινός και ο Σκουλάς με τη συνέπεια και τη σταθερότητα, που διακρίνει τη διαρκή ενεργή τους παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής μα και στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας.

 

Τα Σμυρνέϊκα τραγούδια περπατούν και πετούν πλάι στον Ήλιο Θεό, οι Γωνιές παίρνουν φωθιά και σβήνουν σε Καράβια χιώτικα, η Δροσοσταλίδα γίνεται Εισιτήριο στην τσέπη μας, το Ανάθεμα σε ακούγεται εως της Γραμβούσας τ’ακρωτήρι, τα Μαύρα μας μάτια Κρατούν για το τέλος το πιο μεγάλο μίσος, του Παραδείσου η Λεμονιά ενώνεται με το γλυκό Μανταρίνι, ενώ το Βαθύ ποτάμι του έρωτα φθάνει εως τις Χανιώτικες Μαδάρες, τα Λασιθιώτικα βουνά και τις κορφές του Ψηλορείτη... Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Παντελής Θαλασσινός, μας ταξιδεύουν στα πέλαγα των πιο γνωστών τους τραγουδιών, επιφυλάσσοντας μας παράλληλα πολλές εκπλήξεις μέσα από την κοινή σκηνική τους παρουσία, με την ανάγκη κι επιθυμία να μας αφήσουν πολλά “γλυκά” σημάδια της σύμπραξης τους, στις καρδιές και τις σκέψεις μας...

 

Παντελής Θαλασσινός-Βασίλης Σκουλάς: Μια συναυλιακή εμπειρία, που μας καλούν όλους κι όλες να τη μοιραστούμε, να τη βιώσουμε και να την τραγουδήσουμε μαζί τους!!