Συνέντευξη στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πλώρη

Συνέντευξη  στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πλώρη
Συνέντευξη στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πλώρη

Γεια σου Γιώργο πρώτα απ'ολα θα ήθελα να μου εξηγήσεις το όνομα σου μου κάνει εντύπωση;

Γεια σας. Καταρχήν καλή αρχή στο νέο σας εγχείρημα! Το Νικηφόρου δεν είναι το επίθετο μου, είναι το όνομα του πατέρα μου. Ενας μικρός φόρος τιμής προς αυτόν λοιπόν και μια ολοκληρωμένη " διεύθυνση " για εμένα..

Από που κατάγεσαι, μιλησε μου λίγο για την παιδική σου ηλικία-βιώματα με την μουσική.

Κατάγομαι και εχω μεγαλώσει στην Μεσσαρά Κρήτης. Το χωριό μου είναι η Πλώρα. Σε ηλικία 9 ετών παρακολούθησα μαθήματα κρητικής λύρας δίπλα στον αείμνηστο κ. Σπύρο Σηφογιωργάκη. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στην μουσική.

Εχεις στα χερια σου την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά το 2005 με τίτλο χειμώνα φέρνεις και το 2006 γραφεις την μουσική για το αρχαίο θεατρικό festival μίλησε μου για αυτά.

Πρώτη δισκογραφική μου πρόταση ήταν ο δίσκος "χειμώνα φέρνεις" και κυκλοφόρησε από την δισκογραφική Φαιστος. Περιείχε 12 τραγούδια κυρίως κρητικα συρτά κ κοντυλιές.. Ενα χρόνο αργότερα και μετά από πρόταση του σκηνοθέτη της παράστασης Γιώργου Χριστινίδη απόπειράθηκα κ εγραψα μουσική για το φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου που έλαβε χώρα στις Μοίρες μεσσαράς με συμμετοχη θετρικων ομάδων απο ολη την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την παράσταση "Ιφιγενια έν αυλίδι." Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία καθώς η μουσική συνόδευε ζωντανά κατα την διάρκεια της παράστασης.

Καλοκαίρι 2013 ετοιμάζεσαι να κυκλοφορήσεις την νέα σου δισκογραφική δουλειά την οποια στίχο μουσική υπογράφεις ο ίδιος με 4 συνεργασίες έκπληξη. Εδώ θα παρέμβω και θα σου πω πως άκουσα το νέο σου τραγούδι Εχω μια σκέψη είναι καταπληκτικό γίνετε ένα όμορφο πάντρεμα με 3 γενιές. Τι σημαίνει για σένα αυτός ο στίχος και πως εμπνεύστηκες να βάλεις δυο καταξιωμένους καλλιτέχνες τον Ψαραντώνη, Νίκο Στρατάκη και φυσικά εσένα τον ίδιο;

Σε ευχαριστώ πολυ, χαίρομαι που σας αρέσει. Πρόκειται για μια δουλειά στους ηχους της έντεχνης αν θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε κάπως την μορφολογία της μουσικής. Οσο για το τραγούδι "έχω μια σκέψη" 3 γενιές μοιράζονται την σκέψη της νιότης, της μέσης και της ώριμης ηλικίας! Ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και δε σου κρύβω την συγκίνηση μου όταν το άκουσα ολοκληρωμένο, καθώς περιβάλλεται απο δυο ακόμα ανθρώπους τους οποίους θαυμάζω και εκτιμώ πολύ. Ο Νίκος είναι ένα πηγαίο και αστείρευτο ταλέντο στο κόσμο της μουσικής, έχει ενορχηστρώσει 3 από τα νέα κ συνολικα 12 τραγούδια. Ενα εξ αυτων κ το "εχω μια σκεψη.." και ο άνθρωπος που μοιράζομαι πολλές μουσικές μου ανησυχίες. Οπότε σύντομα θα ακολουθήσουν κ αλλα όμορφα πράγματα. Ο Ψαραντωνης είναι ότι πιο αληθινό εχω συναντήσει μέχρι σήμερα στον χώρο. Η τιμή να συμμετάσχει στη δισκογραφική αυτή δουλειά είναι μεγάλη για εμένα μου δίνει πολλές "ευθύνες". Ιδιαίτερη ακόμα στιγμή που ενώ τον ρώτησα για τα ταξίδια ανα τον κοσμο που έχει κάνει μου απάντησε: "τώρα θα ταξιδέψουμε και μαζί.." Και εννοούσε το μουσικό ταξίδι αυτού του τραγουδιού.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, μας έδωσες την ευκαιρία μέσα από τις απαντήσεις σου, να μάθουμε κάποια πράγματα για εσένα. Σου εύχομαι και τα προσωπικά σου και τα επαγγελματικά σου, να σου έρθουνε όπως επιθυμείς.